Μανιτάρια γεμιστά με καστανό ρύζι, λαχανικά και γιαούρτι

Βρέθηκε το «κουμπί επανεκκίνησης» στο βιολογικό μας ρολόι
October 7, 2013
Μήλα καραμελέ με ρυζόγαλο
October 7, 2013

Μανιτάρια γεμιστά με καστανό ρύζι, λαχανικά και γιαούρτι

Μανιτάρια γεμιστά με καστανό ρύζι, λαχανικά και γιαούρτι

Ένα γευστικό πιάτο

Υλικά συνταγής
– 8 μανιτάρια λευκά μεγάλα
– 200 γραμμάρια καστανό ρύζι
– 1 καρότο ψιλοκομμένο
– 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
– 100 γραμμάρια γιαούρτι
– 200 γραμμάρια ml ζωμό λαχανικών
– λίγο λευκό κρασί
– 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– μαϊντανός ψιλοκομμένος
– αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ CHEFΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
από τον ChefΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΩΒΑΙΟΜέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας

Εκτέλεση συνταγής – Τρόπος παρασκευής
1. Μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες που το συνοδεύουν.

2. Σκουπίζουμε τα μανιτάρια, κόβουμε τα κοτσάνια τους και αφαιρούμε προσεκτικά λίγη από την ψίχα τους με ένα μαχαιράκι.

3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα λαχανικά για περίπου 5 λεπτά.

4. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί .Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό λαχανικών και το ρύζι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί τελείως το ρύζι.

5. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση.

6. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το ρύζι, τα στρώνουμε προσεκτικά σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στους 140 βαθμούς για περίπου 10-12 λεπτά.

7. Προσθέτουμε το γιαούρτι πάνω από τα μανιτάρια, ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.